Maatschappelijk Financieren
Menu

Het principe van maatschappelijk financieren is lang, lang geleden ontstaan.

Rond 1820 had Nederland geen maatschappelijke voorzieningen, zoals kanalen en (spoor)wegen. Koning Willem I wilde investeren in het ‘algemeen belang'. In zijn jonge koninkrijk ontstond een bancair systeem met een rol voor de rijksoverheid: het begin van een financieel garantiestelsel dat nog steeds uniek is in Europa. Dat stelsel lokte privaat kapitaal uit om ons land te moderniseren. Maatschappelijk Financieren werkt 200 jaar later nog op dezelfde manier. De overheid is niet altijd kapitaalkrachtig genoeg om maatschappelijke voorzieningen te realiseren en voor verenigingen, besturen en instellingen is direct geld lenen bij een bank vaak te duur of niet mogelijk. Dan kan Maatschappelijk Financieren met gemeentegarantie de oplossing bieden.

Offerte aanvragen

Wat wij doen aan

 • Verduurzaming

  Kan het nog groener? Daar denken we graag over mee. We geven advies over duurzaam bouwen en energiezuinige oplossingen. Want de wereld is van ons allemaal.

  Bekijk case
 • Goede doelen

  De naam 'goed doel' zegt het al. En wij zijn en blijven Maatschappelijk Financieren. Een mooie combinatie. Dus ja, als de doelstelling mooi is, zijn wij graag van de partij.

 • Ontwikkeling

  Wat als voorzieningen in de regio ontbreken of niet toereikend zijn? Juist dan is belangrijk om nieuw vastgoed te ontwikkelen of een bestaande accommodatie uit te breiden.

 • Eigendom

  Huren is soms duurder dan het zelf bezitten. Samen met de gemeente kunnen we de financiering zo ontwerpen dat het eigendom overgaat van publiek naar privaat.

Voor wie we werken

 1. 1.

  private rechtspersonen

  Verenigingen, stichtingen, coöperaties en vennootschappen.

 2. 2.

  publieke rechtspersonen

  Gemeente en gemeentelijke sportbedrijven en rechtspersonen met wettelijke taken.

 3. 3.

  publiek private samenwerkingen

  Gelegenheidsorganisaties specifiek voor maatschappelijke voorzieningen.

Meer vragen?

Bel en vertel waarmee we je kunnen helpen.

06 118 673 38