Maatschappelijk Financieren
Menu

Geen hospice in de regio, voelt als een gemis.

Sterven hoort bij het leven. Maar wat als je niet thuis kunt overlijden? MF ging in gesprek met Hospice Altena: wat komt er kijken bij het financieren van een bijna-thuis-huis?

In de regio Altena is geen hospice. Dat voelt voor inwoners als een gemis, en daarom zijn ze een burgerinitiatief gestart. Inmiddels hebben de plannen concrete vormen aangenomen. Helder is dat het een bijna-thuis-huis zal worden. Dit is een huis met ongeveer 4 tot 6 kamers (in dit geval 4) en extra logeerkamers voor familie en andere naasten. De eigen (huis)arts is verantwoordelijk voor de zorg en in het huis werken goedgetrainde vrijwilligers.

'De stichting is financieel afhankelijk van vrijwillige inzet en giften.'


Nu de bouwlocatie bekend is en de architect zijn voorlopige ontwerp klaar heeft, is er geld nodig. Het benaderen van banken heeft niet zoveel zin. Die financieren normaal gesproken geen startende ondernemingen, en al helemaal geen burgerinitiatieven die afhankelijk zijn van giften en donateurs. Dus hoe kom je dan aan je financiele middelen? MF heeft meegedacht en de stichting gewezen op de mogelijkheid van maatschappelijk financieren.

Als je kiest voor maatschappelijk financieren is het wel mogelijk voor een startende stichting om een lening aan te trekken. Het gaat dan om een lening met een lage rente en een lange looptijd, waardoor de exploitatie van het hospice niet zwaar wordt geraakt door hoge rente en aflossingsverplichtingen. MF denkt graag mee over de financieringsplannen en hoopt zo bij te dragen aan de realisatie van dit mooie project.

Meer vragen?

Bel en vertel waarmee we je kunnen helpen.

06 249 481 44