Maatschappelijk financieren® is meer dan geld verstrekken. Elke maand wordt de financiering van bijzondere maatschappelijke projecten toegelicht, zoals de financiering van een bijzondere zorglocatie van stichting Maasduinen.

De manier waarop de maatschappij met dementie omgaat verandert. Voorheen werden dementerenden mensen op een gesloten afdeling ‘opgeborgen’, zonder behandeling of bewegingsvrijheid. Intussen is veel veranderd in de behandelprogramma’s van dementerende, maar het kan altijd beter

Stichting Maasduinen in Kaatsheuvel neemt hierin een voorschot met de realisatie van een nieuwe zorglocatie. Begin 2018 start de bouw van honderd zorgeenheden op zorglocatie Park Vossenberg, met een groot park waar ook inwoners van Kaatsheuvel gebruik van kunnen maken, maar het park is specifiek ontworpen voor de dementerende bewoners (of patiënten) van Park Vossenberg.

De paden in het park worden zo ingericht dat de patiënten zonder extra zorgaandacht of begeleiding kunnen wandelen. Dementerende mensen hebben een voorkeur voor brede en lichte paden, en Park Vossenberg is dan ook specifiek ontworpen. Maatschappelijk Financieren® stimuleert deze nieuwe initiatieven in de zorg door het aantrekken van kapitaal in combinatie met subsidies voor wetenschappelijk onderzoek. Omdat mensen met dementie niet ‘opgeborgen’ mogen worden, maar de ruimte krijgen die ze verdienen.

Comments are closed.