Maatschappelijk financieren® is meer dan geld verstrekken. Elke maand wordt de financiering van bijzondere maatschappelijke projecten toegelicht, zoals de financiering van een kliniek voor Psytrec.

Psytrec is gespecialiseerd in de behandeling van PTSS, ofwel post-traumatische stressstoornis. Mensen met PTSS hebben trauma’s die worden veroorzaakt door bijvoorbeeld geweld, mishandeling en verkrachting, waarbij een serieuze doodsbedreiging is ontstaan. Maar denk ook aan vluchtelingen die uit een oorlogssituatie komen, en aan mensen die vanuit hun beroep kans lopen op traumatische ervaringen, zoals politie, brandweer en het leger.

PTSS vormt een groeiend maatschappelijk probleem –jaarlijks krijgen circa 120.000 Nederlanders hiermee te maken. Er is weinig goede opvang. Omdat juist deze mensen niet meer goed kunnen functioneren in de maatschappij en behandeling intensief en kostbaar is, ontwerpt de organisatie Maatschappelijk Financieren® een sluitende financiering voor een specialiseerde kliniek voor Psytrec.

Psytrec wil naast de kliniek in Bilthoven een tweede vestiging openen, in Weert (Limburg), waar onder andere vluchtelingen uit het naastgelegen asielzoekerscentrum behandeld zullen worden. Maatschappelijk Financieren® begeleidt Psytrec bij deze financiering. Vanaf volgend jaar zal de tweede vestiging in gebruik worden genomen, en zullen dus meer mensen met een zware vorm van PPTS geholpen kunnen worden, en hopelijk weer in de maatschappij kunnen functioneren.

Comments are closed.